Mistä on kyse aluevaaleissa tammikuussa 2022?

Tammikuun 2022 aluevaaleissa päätetään ihmisen tärkeimmästä eli terveydestä ja sairauksien hoidosta. Silloin päätetään siitä, sijaitseeko terveyskeskus tulevaisuudessa kymmenen vai sadan kilometrin päässä! Silloin päätetään siitä, tuleeko palokunta tai ambulanssi viidessä minuutissa vai vasta kun on jo myöhäistä! Silloin valittavat aluevaltuutetut tulevat siis olemaan isojen kysymysten äärellä.

Paljonko tämä pääosin keskustan väkisin ajama sosiaali- terveysalan ”uudistus” tulee maksamaan loppujen lopuksi asukkaille? Se tiedetään, että todella paljon. On arvioitu, että uusiin sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvittava 6 400 000 000 euron kulu tarkoittaa yhden hengen keskituloiselle taloudelle yli 100 euron lisäkustannusta kuukaudessa ja kahden hengen keskituloisen pariskunnan perheelle lähes 300 euron lisäkustannusta kuukaudessa. Puhutaan siis isoista rahoista – ja verojen kasvusta. Miten tämä kaikki vaikuttaa esim. pienellä eläkkeellä kitkuttaviin joilla on varsinkin sairaanhoidon toteutuksen kannalta varsin paljon tarpeita?

Perussuomalaiset lähtevät aluevaaleihin puolustamaan lähipalveluja, sitä lähinnä sinua olevaa terveysasemaa ja palokuntaa. Samoin kuin sitä, että pienemmissäkin ja harvaanasutuissa kunnissa saa palvelut edes säällisesti toteutettuina. Emme hyväksy jakoa siten, että ne joilla on rahaa saavat hyvät palvelut heti ja vähemmän varakkaat joutuvat jonottamaan vuoroaan. Emmekä hyväksy maakuntaveroa, jos ja kun se nostaa meidän kaikkien veroja.

Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen. On mentävä eteenpäin tavallisten suomalaisten turva ja terveys päämääränä. Toisarvoisten asioiden pönkitys kiihdyttää hyvinvointijärjestelmämme jakautumista ja se on saatava loppumaan.

Riitta Schneider

Perussuomalaiset, Kouvola

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa