Miten minusta tuli perussuomalainen?

Joni Mörk

Kaksi vaihtoehtoa, joko mennä korpeen ja olla hiljaa tai sitten oli syytä siirtyä puheista tekoihin. Valitsin jälkimmäisen. Olen huolissani jälkipolvien tulevaisuudesta ja siitä millaisen tulevaisuuden vihervasemmistolainen politiikka tuo lapsillemme?

Velkaa, menetetty vuosikymmen, seuraava tulossa. Tyhjiä poliittisia lupauksia ja ”vappusatasia”, jotka menevät läpi kuin väärä raha. Valtion ja kuntien konkreettiset rakennemuutokset loistavat poissaoloaan, kansallista omaisuutta on myyty ja energiahuoltovarmuus romutettu. Kestämätön tilanne yhä vähemmän niitä, jotka maksavat veroja sekä enemmän niitä, jotka vain kuluttavat. Yritykset ja investoinnit karttavat niin kuntia kuin koko maata joustamattomuuden ja vasemmistolaisen yrittäjävastaisen politiikan vuoksi. Holhousyhteiskunta ja säännöt ovat lisääntyneet niin Suomessa kuin EU:ssa. Hienot teoriat ja juhlapuheet eivät vastaa todellisuutta. On aika saada muutosta aikaiseksi.

Miksi valitsin perussuomalaiset, miksi en jotakin muuta puoluetta?

Vihervasemmiston jatkuvat tulonsiirrot, sosialismi ja ideologiat eivät ole minulle vaihtoehto. SDP, Keskusta, Vihreät ja Kokoomus ovat olleet niitä, joiden vahtivuorolla taloudellinen tilanteemme on merkittävästi heikentynyt. Heidän toimesta on lahjottu äänestäjiä, otettu hurjasti velkaa ja ulotettu laajalle kaverikorruptio, sekä poliittinen nimityspolitiikka.

Olen ollut Kokoomuksen äänestäjä, mutta kun olen katsonut puheita ja toimia, eivät ne kulje käsikädessä. Linjattomuus ja EU myötäileminen paistaa läpi. Suomen ollaan etenkin SDP ja Kokoomuksen toimesta viemässä kohti EU:n velkavankeutta, verotusoikeutta ja liittovaltiota.

Timo Soinin aikana Perussuomalaiset eivät olleet vaihtoehto. Historia näytti siinäkin todellisen karvansa.

Perussuomalaisille Suomi ja suomalaiset tulevat ensin. On selvää, että yhteistyötä pitää eri kansojen ja maiden välillä tehdä, mutta resursseja on keskitettävä omaan maahan ja priorisoitava. Holtiton avustusten ja tukien kylväminen etenkin ulkomaille on lopetettava. Velanotto ja verotuksen kiristäminen on mennyt liiallisuuksiin, tässä kannattaa tutustua Lafferin käyrään, joka pätee myös holhoukseen ja sääntöihin.

EU ei ole se mihin 1994 itsemme äänestimme https://www.jonimork.fi/yleiset/kuusi-syyta-aanestaa-kylla-ja-miten-sitten-kavikaan/ . EU:n toimia ja tukia on voitava kriittisesti tarkastella ja huomioitava kansallinen etu ensin.

Perussuomalaisten ohjelma on selkeä ja johdonmukainen. Linja on pitänyt, eikä eri brändien ja trendien mukaan ole lähdetty hyppimään. Tämä luo jatkuvuutta ja uskottavuutta. Valtion ja poliittisen järjestelmän tulee olla kansalaisia varten, eikä itseään, koko maailmaa tai sitä hyväksikäyttäviä ura-ammattipoliitikkoja varten. Laulun sanoja mukaillen (Klamydia, Suomalainen tarina):

Me ei tosiaan olla ainoastaan pala eurooppaa
Vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa
Ei pidä nöyristellä ei niin syvään kumartaa
On tässä kansassa voima jota ei kukaan toinen saa

Menköön brändit ja trendit
Menkööt villityksetkin
Vaikka kuinka täältä lähtis, aina tahtoo takaisin

Tää on vain osa suomalaista tarinaa
Joka päivä lisää syntyy sen ikuisuus todistaa

Rujo kaunis kansa sydän paikallaan

Nöyremmäksi vetää mitä enemmän kiertää saa
Mä oon vaan oppipoika mitä tää maa kouluttaa
Siis miksi apinoida, ottaa mallia muista
Kun on meillä jotain ainutlaatuista

Uskon, että Perussuomalaisten kautta suomalainen muutos on mahdollinen.

Leijonan mieltä!

-Joni


Janne Patjas

NÄIN MINUSTA TULI PERSU

Olin seurannut politiikkaa aktiivisesti kymmenisen vuotta ja ottanut omalla FB-seinälläni kantaa asioihin, mutta en uskonut pyrkiväni mukaan poliittiseen päätöksentekoon. Politikointi ei ole kiinnostanut, enkä ole poliittisesti kovinkaan korrekti.

Riittävän kauan asioita tarkasteltuani tajusin, kuinka vähällä ymmärryksellä, laiskasti ja leväperäisesti niitä hoidetaan sekä kunnallisella –että valtion tasolla. Tuli sellainen olo, ettei voi enää seurailla sivusta ja toimia pelkästään kommentaattorin roolissa.

On ollut kauheaa katsella mitä Suomelle ja Kouvolalle tapahtuu. Täysin vastuuttomia poliittisia päätöksiä, joista on vaikea löytää suomalaisten tai kouvolalaisten etujen ajamista.

Olin äänestänyt aiemmin yleensä Kokoomusta, mutta viimeistään vuoden 2015 pakolaiskriisistä tajusin, että tämä joskus isänmaallisena pitämäni puolue ajaa kanssani täysin päinvastaisia asioita. Samoihin aikoihin huomasin, että ajattelin useimmista asioista perussuomalaisten kanssa samalla tavoin.

Päätin vuosi sitten lähteväni mukaan kunnallisvaaleihin ja ilmoitin halukkuudestani tehdä sen persuna persujen listalta. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Suomen kentässä lähes kaikki puolueet ovat enemmän tai vähemmän vasemmalle kallellaan, mutta perussuomalaiset niistä ainoina ehdottomasti Suomen puolella monikulttuurisuutta ja globalismia vastaan.

Persut ovat myös ymmärtäneet valtion perustehtävän, kansalaisten turvaamisen, ja kunnan perustehtävät laadukkaiden peruspalvelujen ylläpitäjänä aivan eri tavalla kuin muut puolueet. Poliitikon tehtävähän on ajaa asioita ihmisten hyvinvoinnin puolesta, ei toteuttaakseen omia ideologioitaan tai kunnianhimojaan poliittisen uran tai utopististen kärkihankkeiden suhteen.

Olen poliittiselta suuntautumiseltani oikeistoliberaali. Yhteiskunnan täytyy huolehtia sen heikoimmista jäsenistä, mutta perusterveiden aikuisten pitää huolehtia itsestään ja yhteiskunnasta.

Valtion tehtävä on luoda olosuhteet ja mahdollisuudet elämiselle ja yrittämiselle, mutta sen rooli asioiden sääntelijänä tai kontrolloijana pitäisi olla mahdollisimman pieni. Yksilön on voitava saada pitää rahansa ja siksi verotuksen sekä julkisen sektorin pitäisi olla mahdollisimman pientä.

Valtion tehtävänä ei ole päättää millä ihminen ajaa, missä asuu ja millä mökkinsä lämmittää. Ei myöskään estää harjoittamasta elinkeinoaan, että poliitikko saisi toteuttaa maailmankatsomuksellisia harhojaan.

Mielestäni Perussuomalaiset kannattaa yksilön vapautta ja vastuuta, eikä tahdo antaa punavihreiden kontrollifriikkien tunkeutua ihmisten elämään. Toisaalta persuissa katto on korkealla ja seinät leveällä, ihmisellä on oikeus persoonaansa ja mielipiteeseensä, ja siksi persuihin kuuluukin varsin laajasti koko suomalaisuuden kirjo.

Haluan puolustaa perusuomalaisia arvoja ja vaikuttaa niiden nostamiseksi sille huippuarvokkaalle tasolle mille ne kuuluvat.

Janne Patjas
29.12.2020

—————————————————————