Valtatie 15:sta parantaminen voi vihdoinkin alkaa

Lehdistötiedote 3.9.2024

Hallituksen ensivuoden talousarvioesityksessä myönnetään 122 miljoonaa euroa valtatie 15 Kotkan ja Kouvolan välisen tieosuuden parantamiseksi. Hankesuunnitelma hyväksyttiin jo aiemmin kuluvana vuonna, joten työt voivat heti budjettikäsittelyn jälkeen alkaa. Käytännössä ensivuonna.

Valtatie 15 on joutunut odottamaan hankerahoitusta jo yli 20 vuotta. Rahoituksen toteutuminen on ollut kansanedustaja Sheikki Laakson poliittisen uran tärkein tavoite. Siksi hän ottaa talousarvioesityksen erityisen suurella ilolla vastaan.

– Ei voi olla kun tyytyväinen. Vihdoinkin kuokka iskee maahan. Näin isot hankkeet ei valmistu päivässä eikä kahdessa. Edunvalvontaan on laitettu lukemattoman määrä työtunteja. Lisäksi tarvittiin oikeanlainen hallitus, Laakso kuvaa helpottuneena.

Valtatie parannetaan keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi. Tämä on merkittävä uutinen koko maakunnan elinvoimalle, koska valtatie 15 on HaminaKotka sataman ja suurteollisuuden kuljetusten sekä Kymenlaakson työmatkaliikenteen pääväylä. Lisäksi tie on turvaton ja ruuhkainen. Parannettavalla tievälillä on tapahtunut vuosina 2014–2018 yhteensä 140 onnettomuutta, joista henkilövahinkoihin johtaneita oli 39 onnettomuutta.

Lisätietoja

Sheikki Laakso

kansanedustaja

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa