Kirjoitettu 22.1.2023

Kouvolan Seudun perussuomalaiset ry:n henkilövalintoja

Kouvolan Seudun perussuomalaiset ry. valitsi aiemmin syksyllä uudeksi puheenjohtajaksi Toni Vainikan. Tammikuussa yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Ukko Bamberg ja sihteeriksi Tuija Ranta. Taloudenhoitajana jatkaa Seppo Nikkanen.

Muut hallituksen jäsenet vuodelle 2023 ovat Joni-Petri Mörk, Riitta Schneider, Garita Sundström, Jarmo Uuttala ja Mikko Jaanu. Istuvalla kansanedustajalla Sheikki Laaksolla on hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit toimitetaan huhtikuussa 2023 ja niihin kohdistuvat yhdistyksen vuoden tärkeimmät työt ja tavoitteet. Eduskuntavaalit ovat ratkaisevan tärkeät Suomen ja puolueen kannalta. Merkitystä ei voi vähätellä myöskään piirin tai paikallisyhdistyksen kannalta. Yhdistyksen tavoitteena on tukea perussuomalaisia ehdokkaita niin, että puolueen kannatus kasvaa Kouvolassa, mutta myös koko vaalipiirin alueella.

Syyskokouksessa kuntakohtaiseksi eduskuntavaalitavoitteeksi yhdistys asetti kaksi perussuomalaista kansanedustajaa Kouvolasta ja paikkakuntakohtainen yli 22 % kannatus perussuomalaiselle puolueelle.

Kouvolasta ehdolla ovat istuva kansanedustaja Sheikki Laakso ja kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Joni-Petri Mörk.

 

Lisätietoja antavat

Toni Vainikka

puheenjohtaja

040 528 0075

toni.vainikka75@nullgmail.com

 

Ukko Bamberg

varapuheenjohtaja

p. 045 1133 100

ukkobamberg@nullgmail.com

Kirjoitettu 17.11.2022

Perussuomalaiset esittävät teatteria Kuusankoskelle

Perussuomalaiset esittävät, että Kouvolan kaupunki kehittää Kuusankoskitalon palveluja ja kohdentaa suunnitellun teatteri-investoinnin siihen.

Kuusankoskitalon tontti Kymijoen rannassa on luontainen sijoituspaikka teatteri-investoinnille ja ns. kulttuurikorttelille. Kuusankoskitalossa on valmiiksi kirjasto, elokuvateatteri, musiikkisali, kahvila, taidegalleria, kokoustilat ja ammattijohtoinen harrastajateatteri. Ammattiteatteri täydentäisi olemassa olevaa tarjontaa.

Kouvolan kaupunki aikoo keskittää merkittäviä liikuntapaikkainvestointeja ja -palveluja keskustaan. Perussuomalaiset näkevät, että kulttuuripalvelujen paras sijoituspaikka on puolestaan Kuusankoski. Kuusankoskitalo on yhtä saavutettava kuin kaupungin keskusta. Valtaosa asiakkaista saapuu teatterille henkilö- tai linja-autolla.

Kuusankoskitaloon liittyy kaunis tehdasmiljöö, Taideruukki ja Pato Klubi, jotka vahvistavat edelleen alueen kulttuurista luonnetta ja tarjontaa. Kuusankoskitaloa laajennettaessa rakennusvaihe ei tee myöskään taukoa ammattiteatterin toimintaan, eikä teatterille tarvitse erikseen järjestää kalliita rakennusaikaisia väistötiloja.

Lisäksi perussuomalaiset toteavat, ettei kaupungilla ole varaa kaavailtuun jopa 100 milj. euroa maksavaan aivan uuteen kulttuurikortteliin. Edullisinta on tukeutua olemassa olevaan infraan. Tässä tapauksessa Kuusankoskitalon laajentamiseen. Kulttuuritoimintojen keskittämisellä ja investoinnin tiukalla budjetoinnilla säästämme rakentamisessa ja myöhemmin käyttötalousmenoissa.

Lisätietoja

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

p. 045 1133 100

ukko.bamberg@nullkouvola.fi

 

 

Kirjoitettu 7.10.2022

Kouvolan kaupungin kiinteistökaupasta valitettu hallinto-oikeuteen

Kuntapäättäjät yli puoluerajojen jättivät 6.10.2022 kunnallisvalituksen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen Kouvolan kaupungin päätöksestä myydä julkisia kiinteistöjä ulkomaiselle kiinteistösijoittajalle Hemsö Oy:lle. Pakettiin kuuluivat uusimmat koulut ja paloasemat sekä kulttuuritalo ja keskuskeittiö. Samalla kaupunki sitoutui mm. kouluihin sijoittajan pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi.

Myyntipäätös syntyi Kouvolan kaupunginvaltuustossa 19.9.2022 niukalla äänten enemmistöllä. Päätökseen jätettiin myös 21 eriäviä mielipidettä.

Kunnallisvalituksen takana ovat Kouvolan Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit sekä yksittäiset edustajat SDP:stä, Kokoomuksesta, Keskustasta ja Liike Nyt:stä sekä valtuutettu Juha Huhtala. Valituksen allekirjoittajia on yhteensä kolmekymmentä luottamushenkilöä.

Kunnallisvalituksen allekirjoittajat vaativat, että hallinto-oikeus keskeyttää myyntiprosessin, kumoaa myyntipäätöksen ja asiaa koskevien asiakirjojen salassapidon.

Valitusta perustellaan runsaalla myyntiä vastustavalla kuntalaispalautteella ja sillä, että kiinteistökauppa on kaupungille taloudellisesti ja toiminnallisesti vahingollinen. Kaupunki menettää tällä kaupalla päätösvaltaa omaan palveluverkkoonsa. Valittajat näkevät myös, että myyntipäätös oli lainvastainen, se tehtiin virheellisessä järjestyksessä ja kaupunginvaltuusto ylitti asiasta päättäessään toimivaltansa.

Lisätietoja

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

Joni Mörk

kaupunginvaltuutettu

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

 

Kirjoitettu 15.4.2022

Kouvolan perussuomalaisten uimahalliesitys

Perussuomalaiset esittävät seuraavaa uimahalliratkaisua:

 1. Ei ole tarpeen rakentaa uutta nykyaikaista uimahallia vaan on tarkoituksenmukaista tehdä Urheilupuiston uimahalliin laajennus.
 2. Ensimmäisessä vaiheessa Urheilupuiston uimahalli peruskorjataan. Toisessa vaiheessa tehdään laajennus.
 3. Nykyiseen Urheilupuiston uimahalliin ei tehdä tyhjiä liikuntatiloja. Kaupungissa on yksityisiä palveluntarjoajia tähän toimintaan.
 4. Laajennusosan päätös tehdään, kun Urheilupuiston uimahallin peruskorjaus on valmis. Päätöstä tehtäessä on huomioitava globaali talous- ja turvallisuustilanne.
 5. Kuusankosken uimahallia ei lakkauteta, vaan siihen tehdään kunnossapitokorjaus.
  1. Kuusankosken uimahallin nettokulut ovat -392.646 euroa vuodessa. Kyseinen hallin on kustannustehokasta pitää toiminnassa.
  2. Naukion koulukeskuksen ja päiväkodin rakentaminen tukee uimahallin säilyttämistä.
  3. Uimahallin kävijämäärä ovat Kouvolan alueella merkittäviä.
  4. Aikaisempien kuntoarvioiden (2015) ja uusimman (2021) ero kunnostustarpeista on ristiriitainen.Kuusankosken uimahallia ei lakkauteta, vaan siihen tehdään kunnossapitokorjaus.
 6. Valkealan ja Inkeroisten uimahallit pidetään toiminnassa.

 

Kirjoitettu 23.12.2021

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta (ja uusia vaaleja) perussuomalaiset!

Hyvä jäsenemme!

Vuosi on ollut kovaa vaalityötä, neuvotteluja ja äänestyksiä. Työ on myös palkittu. Saavutimme kuntavaaleissa parhaan tuloksemme ikinä. Se oli meidän kaikkien ansiota. Kuntavaalityöhön sitoutui noin 100 henkilöä, kun huomioidaan perussuomalaiset ehdokkaat, vaalityöntekijät ja vaalitoimitsijat. Aivan huikeaa!

Keväällä annoimme äänestäjille lupauksen siitä, että puolustamme Kouvolaa ja sen lähipalveluja. Lupauksista olemme pitäneet kiinni.

Tahtoamme on kuitenkin syksyn aikana koeteltu. On väitetty, että olemme populisteja ja keräämme vain rusinoita pullasta. Jos populistilla tarkoitetaan sitä, että ajamme kuntalaisten etua, niin olkoon niin.

Tämä kuitenkin osoittaa, ettei vieläkään ymmärretä sitä, että tulimme jäädäksemme ja siihen on muiden sopeutuminen. Kyllä me arvostamme myös yhteistyötä muiden puolueiden kanssa, mutta emme voi tehdä sitä niin, että menetämme identiteettimme ja luopuisimme kuntalaisille annetuista lupauksista.

Kaupungin terve talous ja kuntalaisten lähi- ja peruspalvelut ovat edelleen Kouvolan perussuomalaisten kärkihankkeita. Joillekin muille niitä ovat hukkainvestoinnit ja palvelujen keskittäminen. Viimeisimpänä esimerkkinä Kymsoten tahto lopettaa Kouvolasta palvelupisteitä ja hankkia samaan aikaan arvokiinteistö Kotkan keskustasta. Sanonko mitä!

Tuskin on edellisistä vaaleista toivuttu, kun vuoden vaihteen jälkeen ovat jo uudet vaalit. Sinä päätät niissä, kuinka hyvin voimme ajaa etuasi eli jakaako perustettava organisaatio hyvin- vai pahoinvointia.

Aluevaalit ovat huonosti sijoitetut, mutta toivon silti että käytät äänioikeuttasi. Sillä perussuomalaisille annettu ääni kuuluu, näkyy ja vaikuttaa.

 

Ystävällisesti!

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

 

Kirjoitettu 18.11.2021

Perussuomalaisten esitys Kouvolan talouden sopeuttamiseksi

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ovat huolissaan Kouvolan kaupungin taloudellisesta tilanteesta. Globaali talouden tilanne voi johtaa merkittäviin muutoksiin inflaatiossa ja lainojen koroissa. Hyvinvointialueen aloitus tulee olemaan haasteellinen, tuoden mukanaan merkittävän huolen rahoituksesta ja kuntiin kohdistuvasta rasituksesta, joita emme vielä tiedä.

Kouvolan kaupungin rakenteellinen alijäämä oli ennen korona-aikaa noin 100 miljoonaa euroa ja huolimatta tehdyistä säästötoimenpiteistä, sekä korona-avustuksista (37 miljoonaa euroa), rakenteellinen alijäämä on kasvanut merkittävästi ollen mm. tieinfran osalta 20 miljoonaa euroa ja kiinteistöjen osalta 97 miljoonaa euroa. Nykyisillä toimilla ei ole nähtävissä, että tilanne rakenteellisen alijäämän tai kaupungin talouden osalta paranisi, päinvastoin kaupungin velkamäärä kasvaa vuoteen 2025 vähintään 70 miljoonaa euroa ja korjausvelka kasvaa. Näillä on merkittävä vaikutus myös käyttötalousmenoihin ja talousmenojen kohdentamiseen.

Perussuomalaiset esittävät seuraavaa:

1. Isojen uudisinvestointien (uimahalli, kulttuurikortteli) päättäminen ja suunnittelu tulee siirtää aikaisintaan vuoden 2023 lopulle, vuoden 2024 talousarvioon, kun selviää millainen hyvinvointialueen rahoituksen rasitus on kaupungille.
2. Vuosilta 2022 ja 2023 säästyneet rahat siirretään teatterin kunnostukseen, kiinteistöjen, urheilupaikkojen ja tieinfran korjausvelan kiinnikuromiseen, velan hallintaan, sekä kuntalaisia lähellä oleviin palveluihin ja hyvinvointiin. Tällä saavutamme joustavuutta taloudessa.
3. Monitoimirakennusten tarkoituksenmukaisuus, koko ja seudun demografinen kehitys tarkastellaan uusien tietojen valossa, sekä hankkeita muokataan oikean kokoisiksi ja rakennettavia kiinteistöjä moduulirakenteisiksi.
4. Pitkänajan talous- ja investointisuunnitelman painopiste on siirrettävä uudisinvestoinneista olemassa olevan rakennuskannan, kaupunkikuvan ja identiteetin säilyttämiseen, sekä korjaamiseen ja korjausvelan kiinnikuromiseen.
5. Leasing-mallia ei tule käyttää hankkeiden rahoittamisessa. Tämä syö jälkipolviemme toimintaedellytyksiä.

Kouvolassa 16.11.2021

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Linkki lehtiartikkeliin Kouvolan Sanomat 18.11.2021

Kirjoitettu 4.11.2021

Syyskokouksen päätöksiä

Syyskokouksen aluksi jaettiin yhdistyksen historian ensimmäiset standaarit Jari Käelle ja
Hannu Taskiselle ansioituneesta ja rakentavasta työstä perussuomalaisen toiminnan hyväksi. Suuri Kiitos heille!

 

Puheenjohtajan valinta

Ukko Bamberg valittiin yksimielisesti jatkamaan ensi vuonna yhdistyksen puheenjohtajana

 

Vuoden 2022 hallitus

Hallituksen jäseniksi ja varajäseniksi valittiin seuraavat henkilöt:

Jäsen / Varajäsen

Joni Mörk / Lasse Ahola
Toni Vainikka / Teemu Koistinen

Riitta Schneider / Jari Käki
Sheikki Laakso / Tomi Toivonen
Garita Sundström/ Pia Saarinen
Tuija Ranta/ Janne Kapiainen

 

Toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja vuodelle 2022

Toiminnantarkastajaksi valittiin Hannu Taskinen ja varatoiminnantarkastajaksi Jorma Ruippo.

 

Kymen piirin kokousedustajiksi valittiin 2022

 

Edustaja/ Varaedustaja
Joni Mörk/ Sheikki Laakso
Mikko Jaanu/ Timo Karas

Ukko Bamberg/ Toni Lampiranta

Jari Kaleton/    Petri Huttunen

Janne Kapiainen/ Teemu Koistinen
Tomi Toivonen/ Janne Patjas
Toni Vainikka/ Jorma Ruippo

Riitta Schneider/ Janne Pahkala
Pia Saarinen/ Jarmo Uuttala

Tuija Ranta/ Garita Sundström

 

Perussuomalaisten Kymen Piirin hallitukseen päätettiin esittää seuraavia henkilöitä
– Ukko Bamberg, Riitta Schneider ja Joni Mörk.

Jäsen- ja kannattajajäsenmaksu
-    Vahvistettiin varsinaisten jäsenten jäsenmaksuksi 10 euroa ja kannattavien jäsenten jäsenmaksuksi 20 euroa.

Toimintasuunnitelma

Yhdistys panostaa aluevaaleihin 2022. Ne ovat ratkaisevan tärkeät vaalit kuntalaisten ja kaupungin kannalta. Merkitystä ei voi vähätellä myöskään puolueen kannalta. Vaaleilla tulee olemaan vaikutuksia valtakunnan politiikkaan asti.

 

Kirjoitettu 31.8.2021

Perussuomalaiset voittivat kuntavaalit

Kuntavaalit 2021 menivät Kouvolassa erittäin hyvin. Perussuomalaiset olivat kaupungin suurin (ainut) voittaja. Menestyimme paremmin kuin paikallinen gallup ennusti ja huomattavasti paremmin kuin perussuomalaiset valtakunnallisesti.

Yhdistyksen tavoitteeksi asetetut tavoitteet saavutettiin, Kouvolassa on nyt 13 perussuomalaista valtuutettua. Kahdeksan valtuutettua enemmän kuin ennen. Lautakunnissa ja muissa toimielimissä emme olekaan enää yksin, vaan meitä on siellä useampia. Se on vaikuttamisen kannalta suuri asia.

Kaiken kiireen ja uuden keskellä en halua unohtaa teitä, jotka olitte hienon vaalimenestyksen takana. Te hyvät perussuomalaiset jäsenet sen teitte. Vaalityössä, talkoissa, vaalitoimitsijoina ja tietenkin myös äänestäjinä. Kaikkia teitä tarvittiin hyvän tuloksen saavuttamiseksi olosuhteissa, jotka eivät olleet meille kovinkaan suotuisia. Siis suuri Kiitos!

Vaalien jälkeinen aika, koko kesä meni paikkaneuvotteluissa, eivätkä ne olleet helppoja. Julkisuudessa on kerrottu, että kaikki meni puolueiden kesken hyvässä hengessä, mutta en täysin yhdy tähän. Lisäksi loppusuoralla nimityksiämme muutti esteellisyys kysymykset, josta kaupunki oli aikaisempaa tarkempi. Paikat ovat nyt kuitenkin pääosin jaettu.

Ja juuri kun olemme jollakin tavalla ohittaneet kuntavaalit, ovat uudet vaalit ovella. Tammikuussa meitä houkutellaan jälleen uurnille. Uusissa aluevaaleissa on piirteitä sekä kuntavaaleista että eduskuntavaaleista. Se on näiden välimuoto. Aluevaalit toteutuvat äärimmäisen huonolla hetkellä, mutta niin maan hallituksella on tapana niitä ajoittaa. Jos ei kesäkuumalla, niin sitten paukkupakkasilla.

Mutta aluevaalit ovat tärkeät vaalit. Suurin osa kaupungin budjetista siirtyy perustettavalle hyvinvointialueelle. Ja kuinka verovarat tuovat sieltä hyvinvointia Kouvolaan, sinulle ja minulle, siitä päättävät tammikuussa valittavat edustajat. Toivottavasti mahdollisimman moni edustaja olisi juuri perussuomalainen.

Mutta takaisin tähän hetkeen. Uusi kaupungin valtuusto on kokoontunut kerran, kuten hallituskin. Lautakunnat ja kaupungin yhtiöiden hallitukset virittelevät kokouksiaan lähiviikoilla. Työ alkaa laajalla rintamalla ja edessä on tutut jutut, kuten uuden uimahallin paikka vai mennäänkö ihan vanhoilla.

Vuosi on ollut meille suotuisa, vaikkakin työn täyteinen. Kuntavaaliehdokkaita oli enemmän kuin koskaan ennen ja jäsenmääräkin kehittyi hyvin, mutta emme saa sortua liialliseen tyytyväisyyteen. Jokainen päivä on näytön paikka ja uudet vaalitkin ovat edessä.

Vaaliväsymys voi uhata, mutta viritetään sittenkin vaalitulet kaamoksen keskelle ja näytetään, ettei kuntavaalivoitto ollut sattumaa. Kilpailevat puolueet saavat tottua siihen, että kuulumme suuriin puolueisiin ja muutamme Kouvolaa paremmaksi paikaksi asukkaalle ja yrittäjälle.

Syysterveisin!

Ukko Bamberg

Puheenjohtaja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

Kirjoitettu 22.2.2021

Kouvolan seudun perussuomalaiset täydensivät ehdokaslistaansa 15.2.2021

Kouvolan seudun perussuomalaisten hallitus täydensi kuntavaalien ehdokaslistaansa kokouksessaan 15.2.2021 maanantaina. Nyt hyväksyttyjä ehdokkaita on kaikkiaan 45 tavoitteen ollessa vähintään 50 ehdokasta. Tähän mennessä nimettyjen joukossa on uusia ja kiinnostavia nimiä myös politiikan ulkopuolelta, hyvin edustettuina ovat mm. yrittäjät.

Ehdokkaiden valinnassa on pidetty tärkeänä heidän halunsa sitoutua vaikuttamaan oman paikkakuntansa asioihin ja kehitykseen myönteisesti. Se voi olla vaikkapa kyläkoulu, lasten harrastusmahdollisuudet ja vanhusten hoito. Kunnan elinvoimaisuutta tulee kehittää siten, että löytyy työpaikkoja, toimiva terveydenhoito ja palvelut, sekä harrastusmahdollisuuksia, koska ne vetävät puoleensa. Aluetaloudelliset vaikutukset tulee punnita aina julkisten hankintojen toimittajien valinnassa.

Valikoitunut ehdokasjoukko haluaa olla mukana tekemässä koko Kouvolasta taajamineen ja kylineen yhä paremman paikan elää ja asua. Usein kerrottu syy miksi lähteä ehdolle on se, että nyt on juuri se tilaisuus vaikuttaa tärkeiksi kokemiinsa kunnallisiin yhteisiin asioihin.

Ehdokkaat kokevat mm. jakavansa samanlaiset arvot koskien hyvää ja turvallista asumista. Usein tärkein vaaliteema löytyy hyvin läheltä omaa arkea ja omia kokemuksia. Asiat tärkeysjärjestykseen niin, että oikeat ja aidosti kuntalaisia koskevat asiat ovat hyvin ja toimivia.

Kouvolan seudun perussuomalaiset nimeää loput ehdokkaansa maaliskuun valtakunnallisen ehdokasasettelun määräpäivään mennässä.

Hyväksytyt ehdokkaat:

 1. Ahola Lasse
 2. Ahtiaisen Elisa
 3. Bamberg Ukko
 4. Eerola Henri
 5. Forsström Petri
 6. Fält Jero
 7. Hovilainen Jarmo
 8. Huttunen Petri
 9. Immonen Tomi
 10. Jaanu Mikko,
 11. Juutinen Rauno
 12. Kaleton Jari
 13. Kapiainen Janne
 14. Karas Timo
 15. Koistinen Teemu
 16. Laakso Sheikki
 17. Lehtonen Ville
 18. Lindström Leo
 19. Lääveri Tatu
 20. Malin Jaana
 21. Mörk Joni-Petri
 22. Nevalainen Reino
 23. Nikkanen Seppo
 24. Pahkala Janne
 25. Palmros Juhani
 26. Paloranta Pertti
 27. Patjas Janne
 28. Paunonen Janne
 29. Ranta Tuija
 30. Rautiainen Aimo
 31. Riikonen Tuula
 32. Ripattila Juha
 33. Ruippo Jorma
 34. Ruohisto Esa
 35. Saarinen Pia
 36. Schneider Riitta
 37. Seppänen Sami
 38. Sulanen Liisa
 39. Sundström Garita
 40. Toivonen Tomi
 41. Vainikka Toni
 42. Vertanen Hannu
 43. Vierula Aki
 44. Vornanen Jarkko
 45. Wiik Matti.

Lisätietoja:

Riitta Schneider Ukko Bamberg

040 558 9971 p. 045 1133 100

riitta.schneider@nullgmail.com ukkobamberg@nullgmail.com

Kirjoitettu 25.1.2021

Kuntavaaliohjelma 2021

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

TOIMIVA MAASEUTU

MENESTYVÄ KAUPUNKI

 

KOUVOLA ON SUURI KAUPUNKI

Tämän kaupungin puolesta kannattaa taistella. Kouvola on laaja, luonnonkaunis kylien kaupunki, joka on ajettu huonolla taloudenpidolla ja järjettömillä inventoinneilla ahdinkoon. Mutta toivoa on.

MAAHANMUUTTO

Meidän on saatava itse päättää, minkä verran pystymme ottamaan Kouvolaan turvapaikanhakijoita. Meidän on myös saatava tietää, mitä se maksaa. Pakolaisten kustannusten tulee olla läpinäkyvästi kaupungin talousarviossa ja kustannuksia tulee myös seurata. Turvapaikat ovat vain niitä kipeästi tarvitseville. Hyväuskoinen pakolaispolitiikka luo uutta huono-osaisuutta ja turvattomuutta, niin kuin voimme maailmalta todeta. Ei ole oikein, että kaikesta säästetään, paitsi pakolaisten kuntapaikoista.

KOUVOLAN KEHITYSPOLITIIKKA

Asukkaiden hyvinvoinnin, yritysten menestyksen ja kaupungin kehityksen tärkein edellytys on, että mahdollisimman monella on työ- tai koulutuspaikka.

Kilpailutuksissa on korostettava paikallisuutta, työllisyyttä ja kotimaisuutta sekä kilpailutuksen osaamista. Hankintalaki antaa mahdollisuudet työllisyyden painottamiseen, jota on myös uskallettava käyttää. Kouvolan kärkihankkeeksi on nostettava peruspalvelut. Meillä ei ole varaa riski-investointeihin samalla, kun muuta palveluverkkoa karsitaan ja henkilökuntaa lomautetaan.

KAUPUNGIN TALOUS JA TYÖLLISYYS

Velaksi elämisen on loputtava. Talousongelmat ovat omatekoisia. Ne johtuvat osaksi velalla rahoitetuista kerskainvestoinneista, jotka eivät maksa itseään koskaan takaisin. Kaupungin tulee hoitaa ennen kaikkea lakisääteiset tehtävänsä. Kaupungin johtamista on arvioitava kriittisesti. Organisaatio ja tehtävät on perattava.

KYLÄT OVAT KOUVOLAN RIKKAUS

Koko Kouvola on pidettävä asuttuna. Haja-asutusalueella asuminen ei saa merkitä eriarvoisuutta palvelujen saatavuudessa ja tavoitettavuudessa. Vaadimme toimivia bussilinjoja. Kouvolan maaseutu ja monipuolinen luonto tarjoaa paljon mahdollisuuksia elinkeinotoiminnalle ja virkistykselle.

KOULUTUS

Perussuomalaiset tekevät kaikkensa, ettei lähikouluja lakkauteta lisää, mikäli oppilaita riittää kouluihin. Koulurakennukset on pidettävä kunnossa. Koulukyytien logistiikka on ollut kaupungille ylivoimainen tehtävä. Koulumatkojen tulisi kuitenkin olla turvallisia ja ajallisesti siedettäviä. Ammatillista koulutusta on kehitettävä niin, että se palvelee hyvin työelämää ja motivoi nuoria.

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT KOUVOLASSA

Tärkeintä on turvata kaikille kattavat perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon sosiaali- ja terveyspalvelut. Terveydenhuoltoa ei saa kehittää yksinomaan yksityissektorin, eikä myöskään julkisen palvelun varaan. Molempien toimijoiden vahvuuksia tarvitaan.

ARVOKAS VANHUUS
Olemme kiitollisuuden velassa vanhuksille. On tärkeää, että kotana asuville sekä omaishoitajille järjestetään riittävästi tukipalveluja ja että heitä tuetaan myös ennakoivasti. Niille jotka eivät pysty asumaan kotona, tulee järjestyä palvelu- tai hoiva-asumisen paikka mahdollisimman nopeasti. Vanhuspalveluihin on taattava riittävästi ammattitaitoista työvoimaa, jotta vaihtuvuus vähenee ja sosiaali – ja terveysalan ammattilaiset jaksavat tärkeässä työssä.

Kouvola on hyvä paikka asua, mutta me teemme siitä vielä paremman!

 

Kirjoitettu 17.1.2021

Kouvolan Seudun perussuomalaiset täydensivät ehdokaslistaansa

Kuntavaalit 2021 – Kouvolan Seudun perussuomalaiset täydensivät vuoden alussa (11.1.2021) ehdokaslistaansa

Kuntavaaleihin on vielä liki puoli vuotta aikaa, mutta Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ovat hyvissä ajoin aloittamallaan vaalityöllä saavuttamassa 50 ehdokkaan minimitavoitteensa.

Yhdistyksen hyväksymiä kuntavaaliehdokkaita on tällä hetkellä yhteensä 39.

Kouvolan seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus hyväksyi järjestäytymiskokouksessaan 11.1.2021 seuraavat viisi uutta kuntavaaliehdokasta.

Ahola Lasse, Jaanu Mikko, Rautiainen Aimo, Riikonen Tuula ja Vertanen Hannu-Matti.

 

Aiemmin kuntavaaliehdokkaiksi valitut (34)

Bamberg Ukko, Eerola Henri, Forsström Petri, Fält Jero, Huttunen Petri,
Immonen Tomi,
Juutinen Rauno, Kaleton Jari, Kapiainen Janne, Karas Timo,
Laakso Sheikki,
Lehtonen Ville, Lindström Leo, Lääveri Tatu, Malin Jaana, Nevalainen Reino, Nikkanen Seppo, Pahkala Janne, Palmros Juhani, Paloranta Pertti, Patjas Janne, Ranta Tuija, Ripattila Juha,
Ruippo Jorma, Ruohisto Esa, Schneider Riitta, Seppänen Sami, Sulanen Liisa,Toivonen Tomi,
Vainikka Toni,
Vierula Aki, Wiik Matti, Vornanen Jarkko.

Muita henkilövalintoja

Jari Käki jatkaa yhdistyksen varapuheenjohtajana ja Hannu Taskinen sihteerinä. Taloudenhoitajaksi valittiin Seppo Nikkanen.

Puheenjohtajana vuonna 2021 toimii jo syyskokouksessa jatkokaudelle valittu Ukko Bamberg. Hallituksen muut jäsenet ovat Toni Vainikka, Sheikki Laakso ja Riitta Schneider.

 

Lisätietoja antavat

Riitta Schneider Ukko Bamberg

040 558 9971 p. 045 1133 100

riitta.schneider@nullgmail.com ukkobamberg@nullgmail.com

Kirjoitettu 26.10.2020

Kouvolan Sanomat 26.10.2020. Halla-aho ripitti hallitusta

Kirjoitettu 11.10.2020

Kouvolan perussuomalaisten päätöksiä ja henkilövalintoja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. päätti syyskokouksessa 29.9.2020 lähteä tavoittelemaan kuntavaaleissa 2021 kaupungin suurimman puolueen asemaa. Tämän merkitsee sitä, että edellisten kuntavaalien kannatus on vähintään tuplattava. Ehdokastavoitteeksi asetettiin yli 50 henkilöä.

Yhdistys vaatii liian hyväuskoisesta pakolaispolitiikasta ja riski-inventoinneista luopumista. Kärkihankkeiksi on nostettava peruspalvelut, koko kaupungin asuttuna pitäminen ja arvokas vanhuus.

Henkilövalintoja

Syyskokous valitsi yksimielisesti Ukko Bambergin jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2021. Alkava puheenjohtajakausi on peräkkäin kuudes.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi vuodelle 2021 valittiin Sheikki Laakso, Jari Käki, Hannu Taskinen, Riitta Shneider, Toni Vainikka ja Anna-Maija Jukkara.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Lasse Ahola, Tomi Toivonen, Liisa Sulanen, Tuija Ranta, Tomi Immonen ja Asta Berglund.

Kymen piirin varsinaisiksi kokousedustajiksi valittiin Ukko Bamberg, Toni Vainikka, Riitta Shneider, Tomi Toivonen, Lasse Ahola, Leo Lindström, Anna-Maija Jukkara, Liisa Sulanen, Hannu Taskinen ja Tuija Ranta.

Hannu Taskinen palkittiin

Yhdistyksen hallituksen sihteeri Hannu Taskisen palkittiin rakentavasta työstä yhdistyksen ja valtuustoryhmän hyväksi. Hannu Taskinen on merkittävä paikallistason pelinrakentaja ja taustavaikuttaja perussuomalaisessa yhdistystoiminnassa. Onnittelut Hannulle!

Lisätietoja

Ukko Bamberg, p. 045 1133 100, ukkobamberg@nullgmail.com

Kirjoitettu 14.3.2020

Perussuomalaiset peruuttavat yleisötilaisuutensa maaliskuussa 2020

Maailman terveysjärjestö WHO tiedotti eilen, että koronavirusepidemia on muuttunut pandemiaksi. On

mahdollista, että tartuntojen määrä kasvaa lähiaikoina voimakkaasti myös Suomessa.

 

Yhteiskunta ei voi pysähtyä epidemian vuoksi. Ihmisten on käytävä kaupassa, samoin töissä ja koulussa,

kunnes viranomaiset toisin ohjeistavat. On kuitenkin tärkeää, että viruksen leviämistä rajoitetaan tai

ainakin hidastetaan. Jokainen tapahtumatta jäävä tartunta vapauttaa terveydenhoidon resursseja sinne,

missä niitä tarvitaan. Kaikkien on syytä välttää tulevien viikkojen aikana tarpeettomia riskejä ja siten suojata

paitsi itseään myös läheisiään ja koko yhteiskuntaa.

 

Tästä johtuen Perussuomalainen puolue ja Perussuomalainen eduskuntaryhmä peruuttavat kaikki

yleisötapahtumansa tästä päivästä alkaen maaliskuun loppuun asti. Sen jälkeen etenemme tilanteen

edellyttämällä tavalla.

 

Jussi Halla-aho, puolueen puheenjohtaja

Ville Tavio, eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Kirjoitettu 20.10.2019

Yhdistyksen syyskokouksen päätöksiä 3.10.2019

Puheenjohtaja

Puheenjohtajaksi jatkokaudelle 2020 valittiin yksimielisesti Ukko Bamberg

Yhdistyksen hallitus 2020

Varsinainen jäsen ja varajäsen
Toni Vainikka, varj. Riitta Shneider
Sheikki Laaakso, varaj. Lasse Ahola
Liisa Sulanen, varaj. Pertti Paloranta
Jari Käki, varaj. Petri Huttunen
Hannu Taskinen, varaj. Rauno Juutinen

Toiminnantarkastaja Susanna Paloranta.
Varatoiminnantarkasta Asta Berglund.

Kymen Piirin kokousedustajat 2020

Edustajat ja varaedustajat:
Ukko Bamberg, Jari Käki
Toni Vainikka, Jorma Ruippo
Riitta Shneider, Petri Huttunen
Sheikki Laakso, Markku Ora
Lasse Ahola, Petri Forsström
Liisa Sulanen, Tapio Aalto
Pertti Paloranta, Kari Niilo-Rämä
Anna-Maija Jukkara, Mika Pöllänen
Hannu Taskinen, Leo Lindström
Rauno Juutinen, Juha Ripattila

Yhdistyksen jäsenmaksut 2020
Varsinaiset jäsenet 10 euroa
Kannattavat jäsenet 20 euroa

Kirjoitettu 29.9.2019

Eduskuntavaalit

Kouvolan ehdokkaista Kristian Sheikki Laakso (5647 ääntä) valittiin eduskuntaan.
Ehdokkaina olivat myös Antti Eskelinen (1606 ääntä) ja Leo Lindström (766 ääntä).

Perussuomalaisten kannatus oli Kouvolassa toiseksi suurin SDP:n jälkeen eli 19,1 %. Tätä pidettiin hyvänä tuloksena.
Valtakunnallinen kannatus oli 17,5 %. Kaakkois-Suomessa kannatus oli 18,9 %.

 

 

Kirjoitettu 8.10.2018

PERUSSUOMALAISET VALITSIVAT KANSANEDUSTAJAEHDOKKAANSA KOUVOLASSA

Lehdistötiedote 07.10.2018

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus esitti ja PS Kymenpiiri ry. hyväksyi 6.10.2018 Kouvolasta kansanedustajaehdokkaiksi Leo Lindströmin ja Antti Eskelisen. Kristian Sheikki Laakso hyväksyttiin aiemmin syksyllä.

Kristian Sheikki Laakso toimii kierrätysalan yrittäjänä. Hänet valiittiin viime vuoden kuntavaaleissa kaupunginvaltuutetuksi 572 äänellä, mikä on kahdeksanneksi eniten Kouvolassa.

Leo Lindström on liikealan opiskelija, PS Kymen piirisihteeri ja toimii jäsenenä mm. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin yhtymäkokouksessa, aikuisväestön lautakunnassa ja kaupunginhallituksen tulevaisuusjaostossa.

Antti Eskelinen on opiskelija, kaupungin valtuutettu ja kaupungin hallituksen varajäsen. Lisäksi hän toimii jäsenenä Perussuomalaiset Nuoret ry:n hallituksessa sekä Lasten ja nuorten lautakunnassa.

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n muut henkilövalinnat

Yhdistyksen syyskokouksessa Myllykoskella 4.10.2018 valittiin puheenjohtajaksi jatkokaudelle Ukko Bamberg.

Yhdistyksen hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin kaudelle 2019 Jari Käki (varapj), Hannu Taskinen, Leo Lindström, Liisa Sulanen, Juha Ripattila, Anna-Maija Jukkara ja Kristian Sheikki Laakso.

Ensi vuonna järjestetään eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit, mahdollisesti myös maakuntavaalit. Yhdistyksen tavoitteena on saavuttaa Kouvolassa kaikissa mainituissa vaaleissa korkeampi kannatus kuin edellisissä kuntavaaleissa, mikä oli 9,2 % annetuista äänistä.

Lisätietoja antavat:

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

p. 045 1133 100

ukkobamberg@nullgmail.com

 

Hannu Taskinen

sihteeri

p. 0500 558 606

hannutaskinen@nullsaunalahti.fi

Kirjoitettu 18.2.2018

Kaupunginvaltuutettu Sheikki Laakso siirtyi perussuomalaisiin

Kaupunginvaltuutettu Kristian Sheikki Laakso hyväksyttiin torstaina 15.2.2018 Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n jäseneksi. Hän siirtyi yhdistykseen Suur-Kouvolan sitoutumattomista. Laakso toimii kierrätysalan yrittäjänä. Hänet valiittiin viime vuoden kuntavaaleissa kaupunginvaltuutetuksi 572 äänellä, mikä on kahdeksanneksi eniten Kouvolassa.

Perussuomalaiset saivat kuntavaaleissa viisi kaupunginvaltuutettua, mutta menetti niistä yhden, kun ministeri Jari Lindströmin siirtyi Sininen Tulevaisuus – puolueeseen. Kristian Sheikki Laakson myötä perussuomalaisten valtuutettujen määrä palaa takaisin vaalituloksen mukaiseen määrään.

Sheikki Laakso perustelee ratkaisuaan sillä, että puoluekokouksen jälkeen perussuomalaiset palasivat takaisin juurilleen. Perussuomalainen puolue antaa myös hyvät lähtökohdat maakuntavaaleihin. Suur-Kouvolan sitoutumattomista eroamiseen ei liity dramatiikkaa. Laakso luopuu omasta aloitteestaan Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenyydestä, koska hän katsoo paikan kuuluvan edelleen sitoutumattomille.

Lisätietoja antaa

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

p. 045 1133 100

ukkobamberg@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 22.1.2018

Perussuomalaisten Kymenpiiri ry. 20.1.2018

Laki työttömyysturvan aktiivimallista on kumottava

Lappeenrannassa lauantaina 20.1.2018 kokoontunut Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n hallitus vaati työttömyysturvan aktiivimallista laaditun lain kumoamista. Laki on epäonnistunut, eikä siitä tule syyttää työnantajia, työttömiä tai työvoimaviranomisia. Syy on yksin hallituksen, joka palautteista ja perustuslakivaliokunnasta piittaamatta runnoi lain läpi. On vastuutonta ja surullista, että näin huonosti valmisteltua lakia testataan sadoilla tuhansilla työttömillä.

Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n mielestä maan hallitus ei ole luotettava sopimuskumppani. Se toimii vastoin keskusjärjestöjen kanssa sopimaansa työmarkkinoiden kilpailukykysopimusta. Kilpailukykysopimuksessa hallitus lupasi ja petti lupauksensa siinä, ettei työttömyysturvaa enää leikata. On selvää, etteivät perussuomalaiset olisi voineet olla mukana hallituksessa, joka jopa yhteiskuntarauhan kustannuksella ajaa huonosti valmisteltuja ja epäoikeudenmukaisia lakejaan.

Henkilövalintoja

Järjestäytymiskokouksessa Perussuomalaisten Kymenpiiri ry:n hallitus teki myös henkilövalintoja. 1.varapuheenjohtajaksi valittiin Päivi Sivenius Rautjärveltä, 2.varapuheenjohtajaksi valittiin Joni Salmi Imatralta ja 3. varapuheenjohtajaksi Kai Karhukorpi Lappeenrannasta. Piirisihteeriksi valittiin Leo Lindström Kouvolasta ja taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki Lappeenrannasta. Jo viime vuoden puolella valittu Ilpo Heltimoinen jatkaa Kymenpiirin puheenjohtajana.

 

Lisätietoja antaa:

Leo Lindström

piirisihteeri

p. 040 555 4090

leo.lindstrom@nullpp.inet.fi

Kirjoitettu 21.12.2017

Perussuomalaisten uutiskirje 21.12.2017

Tervehdys joulutohinan keskelle, hyvä perussuomalainen!

Eduskunta on tällä viikolla viettänyt paljon aikaa äänestyksissä, kuten aina ennen joulutaukoa. Hyväksyttävänä ovat olleet työttömyysturvan aktiivimalli, alkoholilaki sekä suurimpana vuoden 2018 talousarvio, johon on tullut satoja erilaisia esityksiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati hallitusta vetämään esityksensä työttömyysturvan aktiivimallista pois ennen sen ratkaisevaa käsittelyä. Aktiivimalli leikkaisi työmarkkinatukea, peruspäivärahaa ja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa lähes viisi prosenttia, ellei työtön edeltävien kolmen kuukauden aikana ole ollut riittävän monta päivää palkkatöissä, harjoittanut yritystoimintaa tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin. Missään ei oteta huomioon, onko ihmisillä mitään realistista mahdollisuutta työllistyä.

Alkoholilaki meni läpi niin, että 1.1.2018 lähtien kaupoista löytyy alle 5,5 % alkoholia sisältäviä tuotteita. Perussuomalaisten eduskuntaryhmällä oli asiassa vapaat kädet äänestää omantunnon mukaan.

Talousarviota käsitellessä eduskuntaryhmät ja yksittäiset edustajat ovat tehneet satoja esityksiä. Niistä on kaikista äänestetty.

Perussuomalaisten esityksistä esimerkkinä kerrottakoon EU-politiikasta. Perussuomalaisten kirjausten mukaan Suomen hallituksen olisi toimittava siten, ettei Suomen nettomaksuosuus Euroopan unionille enää kasvaisi. Lisäksi Perussuomalaisten esityksessä vaadittiin, että hallitus torjuu EU:n ja Euroopan talous- ja rahaliitto EMU:n liittovaltiokehityksen. Perussuomalaisten esitykset kaatuivat äänestyksessä selvin luvuin. Kaikki hallituspuolueet äänestivät niitä vastaan ja näin hyväksyvät liittovaltiokehityksen.

Perussuomalaiset esitti myös, että henkilömiinat kieltävästä Ottawa-sopimuksesta irtauduttaisiin. Irtautumista kannattivat vain perussuomalaiset, vaikka ennen puolustusministeri Niinistö on ollut vahvasti Ottawa-sopimusta vastaan.

Lisäksi äänestettiin Perussuomalaisten esityksestä, jossa ehdotettiin, ettei laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia korvata kunnille. Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin. Summa on euro per suomalainen. Se ei valtiontaloudessa ole paljon, mutta voidaan verrata, että sillä palkkaisi sata sairaanhoitajaa huolehtimaan esimerkiksi vanhuksistamme.

Hullut päätökset eivät siihen jääneet. Perussuomalaisten aikoinaan hallituksessa aikaan saama satojatuhansia suomalaisia palveleva ruoka-apu poistettiin ensi vuoden budjetista. Leipäjonoissa seisovat köyhät suomalaiset eivät hallituksen almujen saajiksi enää kelvanneet. Eduskuntaryhmä on päätökseen erittäin pettynyt.

Mutta tällä tavalla priorisoivat niin hallitus- kuin muut oppositiopuolueetkin.

Koska joulunalun uutiskirjettä ei sovi lopettaa näin negatiivisiin tunnelmiin, todettakoon lopuksi, että presidenttiehdokas Laura on kovassa nosteessa! Huomasittehan, että jopa 40 % MTV:n vaalikoneeseen vastanneista saa tuloksekseen Huhtasaaren, kun istuvalla presidentillä tulos on ainoastaan kymmenen prosentin kieppeillä. Kunpa mielipideyhtäläisyys näkyisi myös gallupeissa ja tietysti ennen muuta vaalipäivänä!

Eduskunta on nyt hipsinyt lomille, puoluetoimistollakin kohta sammutellaan valoja. Haluamme toivottaa kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua & onnellista vuotta 2018! Tehkäämme siitä kokonainen, johdonmukainen ja hyvää perussuomalaista politiikkaa täynnä oleva vuosi.

Psst! Uudenvuodenpäivänä pressanvaalikampanjassa luvassa jotakin uutta ja jännittävää. Seuraa kanaviamme ja Suomen Uutisten sivua!

Terveisin,

puoluetoimiston ja eduskunnan perussuomalaiset

Kirjoitettu 1.11.2017

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari

Presidenttiehdokkaamme Laura Huhtasaaren kampanjasivu löytyy osoitteesta,
https://www.laura2018.fi/

Käykääpä katsomassa Lauran ajatuksia ja missä hän liikkuu ja milloin kampanjansa aikana.

Kirjoitettu 1.11.2017

Perussuomalaisten henkilövalintoja

TIEDOTE 01.11.2017

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin Kuusankoskella torstaina 26.10.017. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Ukko Bamberg. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Liisa Sulanen, Anu Pirinen, Anna-Maija Jukkara, Jari Käki, Juha Ripattila, Hannu Taskinen, Leo Lindström ja Minna Korhonen.

Samalla viikolla 28.10.2017 kokoontui Perussuomalaisten Kymenpiiri ry. syyskokoukseen Lappeenrantaan. Kymenpiiriin kuuluu 15 paikallisyhdistystä. Paikalla oli 69 paikallisyhdistyksien jäsentä. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kertoivat päivän poliittisesta tilanteesta ja puolueen tavoitteista.

Syyskokous valitsi Ilpo Heltimoisen Lappeenrannasta piirin puheenjohtajaksi jatkokaudelle. Kouvolasta piirihallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Ukko Bamberg, Anna-Maija Jukkara ja Leo Lindström. Varajäseniksi Hannu Taskinen, Juha Ripattila ja Sami Rajantie

Kirjoitettu 6.6.2017

Maakuntavaalit

Maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018
Ehdokkaiden etsintä vaaleihin on käynnissä.
Mikäli olet kiinnostunut asettumaan ehdolle ja hyväksyt
perussuomalaisen puolueen arvot niin ota yhteyttä
pj Ukko Bambergiin tai sihteeri Hannu Taskiseen.
Yhteystiedot sivulta hallitus.
Vaikka et olisi puolueen jäsen, se ole tässä vaiheessa este.

Kirjoitettu 28.2.2017

Kouvolan perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat asetettu

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. jätti maanantaina 27.2.2017 kuntavaaliehdokaslistansa keskusvaalilautakunnalle. Ehdolle asettui 32 hyvää perussuomalaista ehdokasta. Meitä on naisia ja miehiä. Kaikenikäisiä. Ammatteja löytyy muurarista tradenomiin, poliisi ja vartija, metsämiehiä ja myyjä. Ja yksi ministerikin. Henkilöitä monipuolisesti yhteiskunnan eri elämänaloilta. Nyt on mistä äänestää!

Katso ehdokkaamme seuraavasta linkistä

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/alue/kouvola

 

Kirjoitettu 6.2.2017

Koko valtuustoryhmä ehdolla kuntavaaleissa

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n koko valtuustoryhmä, sen varahenkilöt ja perussuomalainen kaupungin hallituksen jäsen Liisa Sulanen asettuvat ehdolle kuntavaaleissa.

Valtuustoryhmässä toimivat Jari Lindström, Jari Käki, Seppo Nikkanen, Pertti Paloranta ja Antti Eskelinen. Varavaltuutettuina toimivat Kari Hänninen, Petri Saloranta, Miia Parkkinen, Juha Ripattila ja Jorma Ruippo.

Perussuomalaisten Kouvolan valtuustoryhmän järjestäytymiskokous pidettiin 5.2.2017. Valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkaa Jari Käki. Varapuheenjohtajana Seppo Nikkanen ja sihteerinä Kari Hänninen.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä toivoo yhteistyön jatkuvan yli puoluerajojen tulevallakin valtuustokaudella. Pyrimme jatkossa säilyttämään mahdollisimman pitkälle nykyiset sosiaali – ja terveys sekä koulutuspalvelut, vapaa-aika palveluita unohtamatta. Eli työtä ja haastetta riittää. Tuleva maakuntauudistus tuo haasteita ja toivomme, että työ yhteisen maakunnan eteen jatkuisi kaikesta huolimatta. ”Tehää yhes Kymenlaaksos ”ja sovussa jos sopii.

IMG_9131

Kuvassa vasemmalta valtuustoryhmän jäsenet ministeri Jari Lindström, puheenjohtaja Jari Käki, valtuutetut Seppo Nikkanen ja Pertti Paloranta, varavaltuutettu Kari Hänninen ja kaupungin hallituksen jäsen Liisa Sulanen.

Kirjoitettu 23.1.2017

Ehdokastapaaminen 5.2.2017

Tervetuloa ehdokkaat ja ehdokkuutta harkisevat tapaamiseen, jossa perehdymme vaaliasioihin ja tutustumme samalla toisiimme. Tapaaminen on Runebergin päivänä sunnuntaina 5.2.2017 klo. 14.00 .

Politiikkaan teitä perehdyttävät ministeri Jari Lindström, valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Käki ja vaaliasiamies Jari Nalli. Tule, kysy ja tutustu!

Paikka: Kymen Paviljonki, Helsingintie 408 (Keltti),45740 Kuusankoski

Järjestelyjen vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumisia sähköpostilla 3.2.107 mennessä hannutaskinen@nullsaunalahti.fi

Kirjoitettu 15.1.2017

PS Kymen piirihallituksen henkilövalinnat 2017

PS Kymen piirihallituksen järjestäytymiskokouksessa 14.1.2017 Simpeleellä tehtiin henkilövalintoja. Puheenjohtajana jatkaa syyskokouksessa valittu Ilpo Heltimoinen. 1.varapuheenjohtajaksi valittiin Freddy van Wonterghem. 2. varapuheenjohtajaksi valittiin Päivi Sivenius ja 3. varapuheenjohtajaksi Markku Papinniemi. Piirisihteerinä jatkaa Ukko Bamberg.

20170114_141548

Simpeleellä 14.1.2017: Vasemmalta Ukko Bamberg, Freddy van Wonterghem, Ilpo Heltimoinen, Päivi Sivenius ja Markku Papinniemi.

Kirjoitettu 8.1.2017

Ministeri Pirkko Mattila Lappeenrannassa 10.1.2016

Pirkko Mattila Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupungintalo. Tiistaina 10.1.2017 klo. 19.00 – 20.30

Mattila, Pirkko ps

Mattila, Pirkko ps

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
 2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
 3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
 4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
 5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 10.12.2016

Kutsu Joululounaalle ja kokoukseen!

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n jäsenet ja yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet

Kutsumme sinut hallituksen kokoukseen ja Joululounaalle! Joulukuva

Aika: Torstaina 15.12.2015, Joululounas klo. 17.00 – 18.00, Hallituksen kokous klo. 18.00 – 20.00

 

Paikka: Mökki-Kahvio

Osoite: Elimäentie 2519, 47200 Kouvola

(Valtatie 6:den varrella Anjalaan lähtevän tien risteyksessä).
https://m.facebook.com/mokkikahvio.elimaki/

 

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen joululounaan. Lounaan jälkeen olet tervetullut yhdistyksen hallituksen kokoukseen. Keskustelemme ennen kaikkea tulevista kuntavaaleista ja muista ajankohtaisista asioista.

 

Tervetuloa!

 

 

Kirjoitettu 1.12.2016

Joulumarkkinat Sami Hyypiä areenalla

Perussuomalaiset ovat mukana suosituilla Kuusankosken Joulumarkkinoilla sunnuntaina 4.12.2016. Paikka on Sami Hyypiä areena. Tule morjestamaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

Kirjoitettu 18.11.2016

Perussuomalaisten Kymen piirin hallitus 2017

Perussuomalaisten Kymenpiiri teki syyskokouksessa Lappeenrannassa 12.11.2016 henkilövalintoja ja palkitsi ansioituneita jäseniään. Puheenjohtajana jatkaa Ilpo Heltimoinen (Lappeenranta). Heltimoisen johdolla perussuomalaiset tavoittelevat seuraavissa kuntavaaleissa edellisiä kuntavaaleja parempaa tulosta.

Piirihallituksen jäsenet ovat vuonna 2017 seuraavat paikallisyhdistyksien edustajat:

Yhdistys jäsen varajäsen
Hamina Tero Hankia Peter Muurman
Iitti Heikki Hiltunen Sami Saarikko
Imatra Airi aalto Erkki Saarimäki
Kaakonkulma Charles Nyberg Anja Kivelä
Kotka Freddy van Wonterghem Soile Suursoho
Kouvola Ukko Bamberg Jari Käki
Lappeenranta Markku Papinniemi Kai Karhukorpi
Lemi Juha Koivisto Lasse Nisonen
Luumäki Juha Rantakaulio
Parikkala Timo Jantunen Jaakko Neuvonen
Pyhtää Tuulikki Aksels Jyrki Malinen
Rautjärvi Päivi Sivenius Juha Poutanen
Ruokolahti Helena Liukka Harri Ahonen
Savitaipale Juhani Kylliäinen Heli Enberg
Taipalsaari Tomi Näränen Titta Miikkulainen
Kirjoitettu 7.11.2016

Olet tervetullut kuntavaalikoulutukseen 20.11.2016

PerussuomKynäalainen!

Olet tervetullut kuntavaalikoulutukseen 20.11.2017. Koulutus on ilmainen. Ruokailut osallistujat kustantavat itse.

Aika sunnuntaina 20.11.2016 klo. 11.00 – 18.00

Paikka Hotelli Vaakuna, Kouvola (Hovioikeudenkatu 2)

Kouluttaja Lasse Lehtinen, koulutuskeskus Pekasus

Ilmoittautuminen sähköpostilla pe 11.11.2016 mennessä ukkobamberg@nullgmail.com. Lisätietoja Ukko Bamberg p. 040 583 4053

 

Tervetuloa!

 

 

Kirjoitettu 6.11.2016

PS Kymen piirin sääntömääräinen syyskokous

peruss_logo_rgb

Aika: Lauantai 12.11.2016 klo.13.00

Paikka: Kehruuhuone, Kristiinankatu 20, Lappeenranta

Kokousta ennen piirin tarjoama ruokailu klo. 12.00 ja toritapahtuma Lappeenrannan satamassa klo. 10.30 – 11.45.

 

Kokouksen aluksi puoluesihteeri Riikka Slunga-Pousalo kertoo ajankohtaisista aiheista.

 

Tervetuloa!

Piirihallitus

Kirjoitettu 31.10.2016

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n syyskokous 2016

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Ravintola B:ssä torstaina 3.11.2016 klo. 17.00 (PeSykettältomiehentie 47, Kouvola).

Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kahvitarjoilu.

 

Tervetuloa!

Yhdistyksen hallitus

 

Kirjoitettu 26.10.2016

Perussuomalaiset Kouvolan kauppatorilla 29.10.2016

Kouvolan WP_20160423_09_40_11_ProSeudun Perussuomalaiset ry. tarjoaa rokkaa ja politiikkaa Kouvolan kauppatorilla lauantai 29.10.2016 klo. 10.00 – 13.00. Kauppatori sijaitsee kauppakeskus Hansan vieressä (Torikatu 3). Samalla voi tavata perussuomalaisia kunnallisvaaliehdokkaita.

Soppatykki käy varmasti kuumana. Teltalla käy myös ministeri Jari Lindström.

Tervetuloa!

 

 

Kirjoitettu 8.10.2016

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström ehdolle kunnallisvaaleihin

Oikeus- ja työminiesteri Jari Lindström asettuu ehdolle kunnallisvaaleissa. Kuusankoskella asuva Lindström on koulutukseltaan paperimies ja kemian laborantti. Hänet valittiin ensimJarppamäisen kerran eduskuntaan 2011. Hän on myös Kouvolan kaupungin valtuuston varapuheenjohtaja.

Jarppa on yhteistyökykyinen ja helposti lähestyttävä. Hän joutui heti toisen eduskuntakautensa aluksi todella kovaan paikkaan ja näytti epäilijöille, että kymenlaaksolainen kestää painetta ja pystyy johtamaan samanaikaisesti oikeus- ja työminiteriöitä.

Muita perussuomalaisten ehdokkaita

Kouvolassa perussuomalaiset ehdokkaat asettaa Kouvolan Seudun perussuomalaiset ry. Tässä vaiheessa, Jari Lindströmin lisäksi paikallisyhdistyksen jäsenistä ehdokkuutensa julkaisee puheenjohtaja Ukko Bamberg, Leena Rämä, Kari Hänninen, Jorma Ruippo, Pekka Veikkanen, Hannu Taskinen, Pertti Paloranta ja Riitta-Liisa Walden.

Kuntalaisten hyvinvointi etusijalle

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. edellyttää, että palvelut ovat alueellisesti yhdenvertaisesti järjestettyjä ja ne ovat kaikkien kaupunkilaisten saatavilla. Maaseudulla asuvat ja siellä työtään tekevät ovat myöskin perussuomalaisille tärkeitä. On pidettävä huoli siitä, että resurssit riittävät huolehtimaan kaikista kuntalaisista.

Resurssit ovat rajalliset. Meidän on saatava itse päättää mm. siitä, minkä verran pystymme ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita. Turvapaikat ovat vain niitä kipeästi tarvitseville. On pidettävä huoli, että emme houkuttele tänne ihmisiä, jotka eivät todellisuudessa turvapaikkaa tarvitse.

Kirjoitettu 28.9.2016

Perussuomalaiset Kouvolan markkinoilla!

KouvolassaKouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. on markkinoilla Kouvolassa su 9.10.2016. Tule toimitsijaksi tai piipahtamaan meidän teltalle. Ota yhteyttä Kari Hänniseen p. 040 849 7643.

Kirjoitettu 18.8.2016

Hyvää syksyn alkua!

SoppaaKouvolan Seudun Perussuomalaiset virittelevät syksyn toimintaa. Seuraavaksi olemme esillä Pestoomarkkinoilla Elimäellä lauantaina 3.9.2016 klo. 08.00 – 14.00.

Olet tervetullut teltallamme vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista aiheista. Paikalla on myös työ- ja oikeusministeri Jari Lindström.

www.pestoomarkkinat.fi/

Mikäli sinua kiinnostaa toimintamme ja kunnallisvaaliehdokkuus perussuomalaisten riveissä, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan tai muihin hallituksen jäseniin.

 

Kirjoitettu 18.4.2016

Kuusaantorilla rokkaa

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. tarjoaa rokkaa ja politiikkaa Kuusaantorilla (Kauppakatu 1, Kuusankoski)  lauantaina 23.4.2016 klo. klo. 10.00 – 12.00.

Samalla voit jututtaa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa. Riikka on paikalla klo.11.00 – 12.00.

 

Soppatykki käy kuumana. Tule sopalle ja tapaa perussuomalaisia ympäri Kymen piiriä.

 

Tervetuloa!

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

p. 040 583 4053

ukkobamberg@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 2.2.2016

Perussuomalaisten Kymen piiri järjestäytyi

Perussuomalaisten Kymenpiirin vasta valittu piirihallitus järjestäytyi puheenjohtajansa Ilpo Heltimoisen johdolla Lappeenrannassa 31.1.2016. Kansanedustaja Jani Mäkelä alusti kokouksen aiheita ja kertoi terveisiä eduskunnasta.

Kymen piiri terävöittää toimintaansa. Onhan edessä vaaliputki, joka alkaa kuntavaaleilla 9.4.2017. Seuraavana vuonna 2018 on vuorossa presidentinvaalit, joiden yhteydessä järjestettäneen ensimmäiset ns. maakunta eli aluevaalit.   Vuoden 2019 keväällä on edelleen tulossa ”tuplavaalit” eduskuntavaalien sattuessa samalle vuodelle eurovaalien kanssa.

Piirisihteeriksi kokouksessa valittiin Ukko Bambergin Kouvolasta ja taloudenhoitajaksi Titta Miikkulainen Taipalsaarelta. Kolme varapuheenjohtajan paikkaa jaettiin seuraavasti: 1.varapuheenjoihtajaksi valittiin Airi Aalto Imatralta. 2. varapuheenjohtajaksi valittiin Freddy van Wonterghem Kotkastaja 3. varapuheenjohtajaksi Petri Mäkelä Lappeenrannasta. Muita henkilövallintoja oli mm. materiaalivastaavan tehtävä, johon valittiin Kotkalainen Olli Kekkonen.

Lisäksi Kymenpiiri perustaa vaalien valmistelua varten työvaliokunnan siten, että työvaliokuntaan kuuluvat puheenjohtajisto, piirisihteeri ja taloudenhoitaja sekä kaksi (2) piirihallituksen varsinaista jäsentä. Mainitut piirihallituksen varsinaiset jäsenet työvaliokunnassa ovat Tuulikki Aksels ja Tero Hankia.

 

Kirjoitettu 14.11.2015

Yhdistystilanne Kouvolassa

Olet varmasti havainnut julkisuudessa käydyn  keskustelun paikallisyhdistyksistä. On ymmärrettävää, jos se hämmentää ja siitä nousee kysymyksiä.

Perussuomalaisten Kymen piiriyhdistys erotti Pohjois-Kymenlaakson Perussuomalaiset ry:n jäsenyydestään. Syynä on se, että Kouvolassa suurimmaksi puolueeksi nousseet perussuomalaiset ajautuivat lähes kokonaan ulos päätöksenteosta. Jäsenyhdistyksen erottaminen on kova toimenpide, mutta se selkeyttää tilannetta ja ajaa tässä tilanteessa parhaiten kuntalaisten ja jäsenien etua – Kouvolan parhaaksi!

Olenko edelleen puolueen jäsen?

Sinun jäsenyytesi puolueessa jatkuu normaalisti ja Perussuomalainen lehti saapuu niin kuin ennenkin.

Miten voin liittyä Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry:hyn?

Kouvolan SeudOlet tervetullutun Perussuomalaiset ry:llä on puoleen ja piiriyhdistyksen luottamus. Ja sinä olet tervetullut yhdistykseemme! Jäseneksi pääset täyttämällä ja lähettämällä oheisen lomakkeen osoitteeseen: Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. Taimikuja 4, 45810 PILKANMAA. Yhdistyksen hallitus käsittelee hakemukset kerran kuukaudessa. Jäsenyyden edellytys on, että olet puolueen jäsen. Ohjeet puolueeseen liittymiseksi löytyvät sivulta https://www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

Miten pääsen perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaaksi?

Seuraavat kunnallisvaalit järjestetään 9.4.2017. Tule mukaan toimintaan. Liity yhdistykseemme ja kerro kiinnostuksesta ehdokkuutta kohtaan. Autamme mielellään matkalla päättäjäksi. Päättäjiksi kaivataan naisia ja miehiä, nuoria ja varttuneita, tavallisia suoraselkäisiä suomalaisia.

Mistä lisätietoja?

Lisätietoja saat yhdistyksemme jäseniltä. Hallituksen yhteystiedot löytyvät tältä kotisivulta. Voit myös soittaa puheenjohtajalle tai sihteerille. Parhaiten tavoitat meidät iltaisin.

Tule mukaan! Perussuomalaisia tarvitaan enemmän kuin koskaan!

Kirjoitettu 1.9.2015

Vaikutusvaltamme vahvistuu

Kouvolan Seudun Perussuomalaisten edustus kasvaa ja ote tiukkenee kaupungin hallinnossa.

Kuntia  Yhdistys on keväisen perustamisensa jälkeen  vahvistunut seitsemällä    luottamushenkilöllä. Ensimäisten joukossa yhdistykseemme liittynyt työ- ja  oikeusministeri Jari Lindström toimii myös kaupungin valtuuston 2.  varapuheenjohtajana. Muut  edustajamme kaupungin valtuustossa  ovat Jari Käki,  Pertti Paloranta ja Seppo Nikkanen. Liisa Sulanen ja Veikko Joutjärvi vaikuttavat ikäihmisten lautakunnassa ja Anne Pönni toimii käräjäoikeudessa lautamiehenä.

Edustajat kuuntelevat ja auttavat miellään kaupunkilaisia. Yhteystiedot löytyvät välilehdeltä – Luottamushenkilöt.

Kirjoitettu 15.11.2013

Kansanedustajat Manskilla 2.9.2015

IMG_7778 Perussuomalaiset kansanedustajat tapaavat Kouvolan kävelykadulla, Mansilla   2.9.2015  klo. 13.30 kansalaisia ja kannattajiaan. Tule kuulemaan ja kysymään päiväpolttavista  kysymyksistä. Kahvitarjoilu!

Kirjoitettu 15.11.2013

Ajankohtainen asia 2

Tässä on ajankohtainen asia, jonka johdanto erotettu erota ote-työkalulla. (lisää…)