Koulukiusaaminen on vaiettu aihe

Koulukiusaaminen on vaiettu aihe. Kiusaaminen on todella vakava ongelma sen ollessa henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Yksi päivä voi muuttaa lapsen tai nuoren elämän kokonaan. Kohteeksi voi joutua kuka tahansa ja siitä hetkestä alkaa helvetti. Päivittäistä kiusaamista joutuu kokemaan koulussa sekä sosiaallisessa mediassa ja eri sähköisissä keskusteluketjuissa.

 

Kiusattu jää usein yksin enkä toivo kenellekään sitä tuskan ja yksinäisyyden tunnetta, jota uhri joutuu kokemaan. Usein kiusattu hakee ensiksi syytä itsestään, mutta kiusaaminen ei ole ikinä kiusatun vika. Kiusaaminen jättää elinikäiset syvät arvet ja aiheuttaa itsetunnon alenemista, ahdistuneisuutta, itse tuhoisia ajatuksia tai tekoja.

 

Ihminen menee rikki. Millä tavoin kiusaamista voisi ehkäistä? Tiiviimpää kodin ja koulun yhteistyötä. Asenteiden muuttamista. Konkreettisia toimenpiteitä. Erilaiset projektit /tapahtumat koulukiusaamista vastaan. Yhteistyö muiden viranomaisten ja tahojen kanssa. Tärkeintä on ymmärtää, havaita ja puuttua heti kiusaamiseen.

Anu Pirinen (PS)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa