Loanheitto vie yhteiskuntaa huonoon suuntaa

Käytävä keskustelu hallituksesta ja erityisesti perussuomalaisista on ala-arvoista ja hallituksen kaatamiseen tähtäävää. Sillä kiihotetaan ihmisiä toisiaan vastaan.

Tähän ovat osallistuneet kuorossa puolueet, media ja monet ns. asiantuntijat. Kukaan tähän mökään osallistunut ei saa puhtaita papereita ja hymypatsasta. Riikka Purra on kuitenkin pyytänyt vanhoja kirjoituksiaan anteeksi, mutta anteeksi pyyntökin meni vouhkaajien mielestä mönkään.

Huutosakin perimmäinen tavoite on vaalituloksen mitätöinti. Katkera vaalitappio antaa oppositiolle voimaa ja kaikki keinot ovat sallittuja. Syyttely naamioidaan muka vastuulliseksi yhteiskunnalliseksi keskusteluksi.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että perussuomalaiset on toiseksi suurin puolue. Kun se leimataan rasistiseksi ja sen kautta yli 620 000 sitä äänestänyttä, ollaan heikoilla jäillä. Siitäkö maailma paranee, että koettua maalittamista torjutaan maalittamalla. Rasismia ehkäistään rasismilla. Tämä loanheitto vie yhteiskuntaa todella huonoon suuntaan.

Uskon, että likinäköiset amanuenssit ovat käyneet perusuomalaiset puolueen ohjelmat ja maahanmuuton teemat läpi. Jos ne olisivat laittomia, niistä olisi annettu tuomio. Koska näin ei ole, ne liittyivät kevään neuvotteluissa osaksi hallitusohjelmaa. Hallituksen maahanmuuttolinja ei juurikaan poikkea muiden pohjoismaiden linjasta, mutta se on silti monelle liikaa.

Hallitus ei ole tehnyt vielä mitään, mutta kuitenkin monen mielestä niin paljon väärin. Näin saadaan huomio pois omilta takapihoilta ja sanomisista. Omasta vajavaisuudesta. Kauhistellaan kohua, jota pidetään itse tietoisesti yllä.

Pöyristely jatkunee. Sen sijaan odotan mielenkiinnolla syksyä, kun eduskunta pääsee töihin ja rakentamaan sitä tasa-arvoisempaa ja hyvinvoivaa Suomea. Se ei ole helppoa, koska talous kyntää syvällä entisen hallituksen jäljiltä.

Ukko Bamberg

kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja (ps)

eduskunta-avustaja

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa