Suomen on mentävä Natoon

Tätä kirjoitettaessa Venäjä hyökkää Ukrainaan seitsemättä päivää, jossa jokainen päivä on liikaa. Putin haluaa olla suuri ja mahtava. Hän haluaa palauttaa Venäjän pelon ja kunnioituksen. Ainakin jälkimmäisessä Putin epäonnistuu.

Venäläiset puolestaan haluavat vahvan johtajan, mutta haluavatko he presidentin joka tappaa siviilejä. Jos venäläiset haluavat jotakin muuta, se heidän tulee osoittaa. Pakotteet kohdistuvat nyt ennen kaikkea venäjän kansaan, jotta se ymmärtäisi vaihtaa johtonsa. Tavalla tai toisella.

Muu maailma, Kiinaa lukuun ottamatta ovat tuominneet Ukrainan kansanmurhan. Tuomitseminen on vähintä mitä oikeusvaltio voi tehdä, vaikka Putinin aseet pelottavatkin.

Venäjä, roistovaltio on pitkään myrkyttänyt toisinajattelijoita, murhannut toimittajia ja kansanryhmiä, vanginnut oppositiota, käyttänyt hirvittäviä aseita siviilejä vastaan ja valehdellut päin lännen kasvoja.

Ja me kun uskoimme, että tunnemme suuren naapurin. Olemme nuoleskelleet Venäjää ja kätelleet suut muikeena diktaattoria kameroiden edessä. Me sinisilmäiset suomalaiset emme tunne nykyvenäjää lainkaan tai ehkä nyt tunnemme.

Suomen suhteet Venäjään eivät palaa minun elinaikana ennalleen, ehkeivät koskaan. Kuka kehtaa sopia nykyjohtoisen Venäjän kanssa mistään, paitsi jos on pakko. Kuka kehtaa olla samassa kuvassa Putinin kanssa? Kuka kehtaa kätellä henkilöä, joka kuuluu kansainvälisen tuomioistuimen eteen? Paitsi jos on pakko.

Suomen, Ukrainan ja monen muun maan itsenäisyys ovat suuren naapurin mielestä virhe, joka on korjattava. Venäjän tavoitteet ovat siis ilmiselviä. Muuhun uskominen on itsensä pettämistä. Venäjä rankaisee meitä joka tapauksessa koska olemme demokratia, kuulumme länteen ja veimme aseita Ukrainaan.

Ja koska Venäjä ei kunnioita muuta kuin voimaa, meidän täytyy saada sitä lisää. Tässä eivät rauhankyyhkyt ja oliivipuunoksat auta.

Oma kantani muuttui yhdessä yössä. Meillä on kaksi vaihtoehtoa, joko mennä Natoon tai mennä Natoon. Lisäksi Suomen on erottava Ottawan sopimuksesta ja otettava jalkaväkimiinat käyttöön, joka on edullinen ja tehokas tapa puolustautua hyökkääjää vastaan.

Ukko Bamberg

kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja (ps)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa