Suomi on Ruotsin tiellä

Suomella on lapsen usko siihen, että pakolaiset ovat Suomessa erilaisia kuin Ruotsissa ja että suomalaiset ovat ylivertaisia kotouttajia.

Väärin. Meillä ei ole mitään ratkaisuja, eikä yhtään toimenpidettä, jolla humanitäärisen maahanmuuton ongelmat isossa kuvassa ratkaistaan. Maailmalla on kaikki kokeiltu. Tämä ei poissulje sitä, etteikö pakolaisista löydy hyviäkin esimerkkejä. Siitä kunnia yksilöille, eikä systeemille.

Ongelmia ei ole kyetty ehkäisemään, vaikka meillä on massiivinen maahanmuuton hoivakoneisto ja elinkeino, joka käsittää lähes sata yritystä. Toiminimikkeitä löytyy loputtomasti; maahanmuuttokoordinaattori, asioimistulkki ja sopeuttamiskonsultti, toiminnallinen arkkitehti, monikulttuurisuuden asiantuntija…

Ongelmat ovat jo Suomenkin sylissä. Tilastoissa korostuu erityisesti Saharan eteläpuoleinen Afrikka ja Länsi-Aasia. Ulkomaalaistaustaiset nuoret ovat yliedustettuina erityisesti ryöstö- ja huumerikoksissa. Monet ovat radikalisoitumisen tiellä. Poliisin mukaan silmittömälle väkivallalle ei ole edes syytä. Paitsi merkkifarkut.

Maahanmuuttokriittiset on tuomittu kylmiksi, tunteettomiksi epäihmisiksi. Ongelmat on leimattu marginaali-ilmiöiksi, joista puhuvat vain marginaalissa elävät. Nytkin, ulkomaalaistaustaisten rikokset käännetään suomalaisen yhteiskunnan laiminlyönniksi.

Mutta Suomi lyö laimin ennen kaikkea vanhuksiaan ja heikko-osaisiaan. Ruotsissa jengiväkivalta uhkaa jo demokratiaa. Kellä on Suomessa valta rautatieasemilla ja vankiloissa?

Ylen määrin ymmärtäjät ovat tehneet vahinkoa kieltäessään ongelmat ja nyt, kun ongelmat ovat ilmiselviä, ollaan äimän käkenä. Menetettyjä henkiä ei saa kuitenkaan takaisin. Uhrit ja kokonaiset suvut ovat traumatisoituneet loppuiäksi.

Maahanmuutto lisää maahanmuuttoa. Kouvola, pakolaisten kauttakulku kaupunki, voi ainoastaan pahentaa pääkaupungin ongelmia. Tästä syystä perussuomalaiset, ainoana puolueena on vastustanut pakolaisten kuntapaikkojen lisäämistä. Hallinto-oikeuteen asti, koska Kouvola ei ole valmis säästämään pakolaisten kustannuksista. Se ei edes budjetoi, eikä seuraa näitä kustannuksia. Ainut asia mistä Kouvola on huolissaan, on kaupunkiin tulevien pakolaisten määrän lasku.

Ukko Bamberg

puheenjohtaja

Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry.

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa