Perussuomalaisten uutiskirje 21.12.2017

Tervehdys joulutohinan keskelle, hyvä perussuomalainen!

Eduskunta on tällä viikolla viettänyt paljon aikaa äänestyksissä, kuten aina ennen joulutaukoa. Hyväksyttävänä ovat olleet työttömyysturvan aktiivimalli, alkoholilaki sekä suurimpana vuoden 2018 talousarvio, johon on tullut satoja erilaisia esityksiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati hallitusta vetämään esityksensä työttömyysturvan aktiivimallista pois ennen sen ratkaisevaa käsittelyä. Aktiivimalli leikkaisi työmarkkinatukea, peruspäivärahaa ja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa lähes viisi prosenttia, ellei työtön edeltävien kolmen kuukauden aikana ole ollut riittävän monta päivää palkkatöissä, harjoittanut yritystoimintaa tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin. Missään ei oteta huomioon, onko ihmisillä mitään realistista mahdollisuutta työllistyä.

Alkoholilaki meni läpi niin, että 1.1.2018 lähtien kaupoista löytyy alle 5,5 % alkoholia sisältäviä tuotteita. Perussuomalaisten eduskuntaryhmällä oli asiassa vapaat kädet äänestää omantunnon mukaan.

Talousarviota käsitellessä eduskuntaryhmät ja yksittäiset edustajat ovat tehneet satoja esityksiä. Niistä on kaikista äänestetty.

Perussuomalaisten esityksistä esimerkkinä kerrottakoon EU-politiikasta. Perussuomalaisten kirjausten mukaan Suomen hallituksen olisi toimittava siten, ettei Suomen nettomaksuosuus Euroopan unionille enää kasvaisi. Lisäksi Perussuomalaisten esityksessä vaadittiin, että hallitus torjuu EU:n ja Euroopan talous- ja rahaliitto EMU:n liittovaltiokehityksen. Perussuomalaisten esitykset kaatuivat äänestyksessä selvin luvuin. Kaikki hallituspuolueet äänestivät niitä vastaan ja näin hyväksyvät liittovaltiokehityksen.

Perussuomalaiset esitti myös, että henkilömiinat kieltävästä Ottawa-sopimuksesta irtauduttaisiin. Irtautumista kannattivat vain perussuomalaiset, vaikka ennen puolustusministeri Niinistö on ollut vahvasti Ottawa-sopimusta vastaan.

Lisäksi äänestettiin Perussuomalaisten esityksestä, jossa ehdotettiin, ettei laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia korvata kunnille. Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin. Summa on euro per suomalainen. Se ei valtiontaloudessa ole paljon, mutta voidaan verrata, että sillä palkkaisi sata sairaanhoitajaa huolehtimaan esimerkiksi vanhuksistamme.

Hullut päätökset eivät siihen jääneet. Perussuomalaisten aikoinaan hallituksessa aikaan saama satojatuhansia suomalaisia palveleva ruoka-apu poistettiin ensi vuoden budjetista. Leipäjonoissa seisovat köyhät suomalaiset eivät hallituksen almujen saajiksi enää kelvanneet. Eduskuntaryhmä on päätökseen erittäin pettynyt.

Mutta tällä tavalla priorisoivat niin hallitus- kuin muut oppositiopuolueetkin.

Koska joulunalun uutiskirjettä ei sovi lopettaa näin negatiivisiin tunnelmiin, todettakoon lopuksi, että presidenttiehdokas Laura on kovassa nosteessa! Huomasittehan, että jopa 40 % MTV:n vaalikoneeseen vastanneista saa tuloksekseen Huhtasaaren, kun istuvalla presidentillä tulos on ainoastaan kymmenen prosentin kieppeillä. Kunpa mielipideyhtäläisyys näkyisi myös gallupeissa ja tietysti ennen muuta vaalipäivänä!

Eduskunta on nyt hipsinyt lomille, puoluetoimistollakin kohta sammutellaan valoja. Haluamme toivottaa kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua & onnellista vuotta 2018! Tehkäämme siitä kokonainen, johdonmukainen ja hyvää perussuomalaista politiikkaa täynnä oleva vuosi.

Psst! Uudenvuodenpäivänä pressanvaalikampanjassa luvassa jotakin uutta ja jännittävää. Seuraa kanaviamme ja Suomen Uutisten sivua!

Terveisin,

puoluetoimiston ja eduskunnan perussuomalaiset

Kirjoitettu 21.12.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa